We do
good(s)

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. We gaan verder dan standaard certificeringen halen, zoals een BSCI, BEPI, RSPO of FSC®-C195993 keurmerk. Bij alles wat we doen, maken we -als het kan- de keuze die beter is voor mens, dier en planeet. Ook selecteren we zorgvuldig onze partners. We kijken hierbij naar hun ethiek en eerlijke handels- en arbeidsomstandigheden. Dit zien wij als normaal en niet als iets bijzonders.
Bij Dresz ondernemen we met ons hart.

Hart voor product, mens en planeet

Ondersteuning in het Verre Oosten

Ons kantoor in het Verre Oosten ondersteunt ons met sourcing, locatiebezoeken en waarborgen van de certificeringen van Amfori BSCI & Amfori BEPI (Social Compliances), waarbij wordt gezorgd voor ethische, eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden en een verantwoorde toeleveringsketen. Ook kunnen we hout- en papierwaren leveren die FSC®-C195993 gecertificeerd zijn. Dit houdt o.a. in dat de gebruikte bomen uit een verantwoord bosgebied komen waarbij bomen terug worden geplant om ontbossing tegen te gaan. Daarnaast kunnen we ook producten van bamboe met FSC®-C195993 keurmerk aanbieden.

Kwaliteit

Alles wat wij leveren is niet alleen goed, maar overtreft zelfs alle wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit. Goede producten, gaan langer mee.

Naar een circulaire economie

De aarde vraagt ons om anders om te gaan met grondstoffen en meer en meer her te gebruiken of duurzamer te produceren. Bij alles wat we doen, streven we naar steeds een stapje beter. Waar mogelijk hanteren we plasticvrije verpakkingen, zijn producten en verpakkingen makkelijk te recyclen of maken we gebruik van biologisch afbreekbare of gerecyclede grondstoffen. Op het gebied van verpakkingen heeft onze overstap van plastic naar karton -waar mogelijk- anno 2022 al een besparing van miljoenen plastic zakjes opgeleverd!

Zorgen voor elkaar

We zorgen graag goed voor ons team. DRESZ voorziet ook in leerplekken. We geloven erin dat als je in elkaar investeert, je elkaar kunt laten groeien. Dat geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten (die centraal staan), onze leveranciers en producenten. Door oog te hebben voor elkaar en samen goed te doen op het gebied van arbeidsomstandigheden, duurzame productie en kwaliteit, kunnen we wat terug doen voor de maatschappij.

Maatschappelijk betrokken

Naast transparantie in onze keten, onze inzet voor Social Compliance én de ontwikkeling van een steeds planeet vriendelijker assortiment, proberen we ook dichter bij huis waar het kan ‘goed te doen’. Zo ondersteunen we initiatieven, als de Voedselbank, Stichting Waalwijk CO2 Vrij en een lokale hospice. Restanten van onze collecties doneren we ook steevast aan het goede doel.

Onze ambities

Voor de lange termijn kijken we hoe we de footprint van ons bedrijf aanzienlijk kunnen verminderen. Doel is verder om met regelmaat ons in te zetten voor de maatschappij. Tot slot dragen we deze MVO-visie steeds breder uit, zowel binnen als buiten het bedrijf zelf. Want we do good(s). En daar zijn we trots op!

Certificeringen

Vraag naar onze FSC®-C195993 gecertificeerde producten.

Check our progress at 
www.rspo.org

Certified by Control Union CB-CUC-1206514
DRESZ is gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) die gerecycled materiaal controleert en volgt van de bron tot het eindproduct.
textileexchange.org

Wij zijn
trots op

Sinds 2006
betrouwbaar en professioneel

Langdurige partnerships
met klanten, leveranciers,
dienstverleners en collega’s

Investeren in elkaar
via stages, kennis delen, studies en sponsoring van lokale initiatieven

Amfori BSCI
onze producten komen uit
goedgekeurde locaties

Amfori BEPI
onze productielocaties rapporteren over hun milieu impact

Circulaire economie
steeds meer productie van
gerecyclede materialen

FSC®-C195993
duurzaam papier, hout
en bamboe op aanvraag

Al onze verpakkingen voldoen aan de doelstellingen uit het Plastic Pact van 2025 (recycle richtlijnen)