We do
good(s)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. We gaan verder dan standaard certificeringen halen, zoals een BSCI of FSC keurmerk. Bij alles wat we doen, maken we -als het kan- de keuze die beter is voor mens, dier en planeet. Ook selecteren we zorgvuldig onze partners. We kijken hierbij naar hun ethiek en eerlijke handels- en arbeidsomstandigheden.

Hart voor mens en natuur

Ondersteuning in het Verre Oosten

Ons kantoor in het Verre Oosten ondersteunt ons met sourcing, locatiebezoeken en waarborgen van de certificeringen van Amfori BSCI (Social Compliances), waarbij wordt gezorgd voor etische, eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden. Ook kunnen we hout- en papierwaren leveren die FSC gecertificeerd zijn. Dit houdt o.a. in dat de gebruikte bomen uit een verantwoord bosgebied komen waarbij bomen terug worden geplant om ontbossing tegen te gaan.

Naar een circulaire economie

De aarde vraagt ons om anders om te gaan met grondstoffen en meer en meer her te gebruiken of duurzamer te produceren. Bij alles wat we doen, streven we naar steeds een stapje beter. Waar mogelijk hanteren we plasticvrije verpakkingen, zijn producten en verpakkingen makkelijk te recyclen of maken we gebruik van biologisch afbreekbare of gerecyclede grondstoffen. Op het gebied van verpakkingen heeft onze overstap van plastic naar karton -waar mogelijk- anno 2021 al een besparing van miljoenen plastic zakjes opgeleverd!

Maatschappelijk betrokken

Naast transparantie in onze keten, onze inzet voor Social Compliance én de ontwikkeling van een steeds planeet vriendelijker assortiment, proberen we ook dichter bij huis waar het kan ‘goed te doen’. Zo ondersteunen we initiatieven, als de Voedselbank en een lokale hospice. Restanten van onze collecties doneren we ook steevast aan het goede doel.

Zorgen voor elkaar

We zorgen graag goed voor ons team. DRESZ voorziet ook in leerplekken. We geloven erin dat als je in elkaar investeert, je elkaar kunt laten groeien. Dat geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten (die centraal staan), onze leveranciers en producenten. Door oog te hebben voor elkaar en samen goed te doen op het gebied van arbeidsomstandigheden, duurzame productie en kwaliteit, kunnen we wat terug doen voor de maatschappij.

Onze ambities

Voor de lange termijn kijken we hoe we de footprint van ons bedrijf aanzienlijk kunnen verminderen. Doel is verder om met regelmaat ons in te zetten voor de maatschappij. Tot slot dragen we deze MVO-visie steeds breder uit, zowel binnen als buiten het bedrijf zelf. Want we do good(s). En daar zijn we trots op!

Keurmerken

Wij zijn
trots op

15-jarig bestaan
betrouwbaar en professioneel

10 jaar lid Amfori BSCI
onze producten komen uit
goedgekeurde locaties

Langdurige partnerships
met klanten, leveranciers,
dienstverleners en collega’s

FSC
duurzaam hout en papier

Investeren in elkaar
via stages, kennis delen, studies en sponsoring van lokale initiatieven

Circulaire economie
steeds meer productie van
gerecyclede materialen

Al onze verpakkingen voldoen aan de doelstellingen uit het Plastic Pact van 2025 (recycle richtlijnen)