Vacature
Finance Manager

Ben jij een doorgewinterde analist en kun jij werkelijk alles met cijfers? Weet jij van aanpakken en ben je een goede sparringpartner? Ben jij analytisch, communicatief vaardig en durf jij jouw visie te etaleren binnen een organisatie?

Lees dan snel verder en wie weet zoeken wij jou!

Welke uitdaging hebben wij voor je?

Wij zijn op zoek naar een fris financieel talent. Het is een geheel nieuwe functie. Je wordt een belangrijke schakel binnen de organisatie.

Je bent namelijk verantwoordelijk voor het leveren van heldere financiële analyses en adviezen, ondersteunend aan de business. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie. Je bent een goede sparringpartner en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management. Jij hebt kennis en daar varen zij op. Vanuit eigen initiatief, vertrouwen en ervaring weet jij iedereen mee te nemen in jouw (nieuwe) inzichten.

Wat ga je doen?

In de rol van Financial Manager neem jij het initiatief en verzorgt de financiële analyses met betrekking tot investeringen, omzet- en margeontwikkeling en realisatie. Zo maak je bijvoorbeeld liquiditeitsprognoses waarop investeringen en de bedrijfsbeslissingen worden genomen. Met jouw kennis en kunde maak jij DRESZ efficiënt(er), leuker en beter door nieuwe regelingen, procedures en mogelijke besparingen te spotten en door te voeren. Ondertussen ben jij druk in de weer met het opzetten en (door) ontwikkelen van CSRD-rapportages (duurzaamheid rapportages) financiële dashboard(s), BI-rapportages en relevante business KPI’s. Daarbij streef jij naar een efficiënte en effectieve inrichting van de administratie van de systemen.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Opstellen, analyseren en adviseren van/over de financiële week-, maand- en jaarafsluitingen;
 • Verschaffen van inzichten in de winstgevendheid per productgroep, product en klant;
 • Verschaffen van periodieke financiële rapportages en budgetteringen;
 • Bewaking van risico’s: credit, debit & internal control;
 • Eerste aanspreekpunt voor externe partijen (o.a. Bank, Douane, Belastingdienst, externe accountant, Verzekeraar, Pensioen);
 • Hiërarchische aansturing van de Administratie in Nederland en Hong Kong en overige collega’s die gegevens vastleggen in de systemen die relevant zijn voor de rapportages;
 • Verantwoordelijk voor het opzetten en verbeteren van de administratieve organisatie;
 • Verzorgen van accurate en tijdige managementinformatie (waaronder sales/marge analyses, diepgaandere kostenanalyses;
 • Maken en monitoren van analyses m.b.t. kostenontwikkeling en tijdig bijsturen;
 • (Door)Ontwikkelen van ERP-systeem, financiële dashboard(s), BI-rapportages;
 • Juridische documenten kunnen lezen, conclusies trekken en zaken vastleggen (denk aan Algemene voorwaarden van klanten alsmede de interne organisatie);
 • Uitzoeken en implementeren van CSRD rapportages (duurzaamheid rapportages)
 • Uitzoeken en implementeren van (nieuwe) wet en regelgeving en keurmerken, zoals FSC, Thuiskopieheffingen, Verpakkingsbelasting. Voor Nederland, maar ook voor Europa.

Wat bieden wij jou?

Laten wij vooropstellen dat je komt te werken in een gedreven, gespecialiseerde en een hechte organisatie. Ons team telt inmiddels een twintigtal medewerkers. Zij hebben allemaal de USP’s van DRESZ in hun DNA: transparant, professioneel, creatief, flexibel en ze bewegen mee met uitdagingen in de markt. Ze pakken kansen en uitdagingen op en toveren een glimlach op het gezicht van onze klanten en van elkaar. Ze werken, net als wij, met hun hart voor het bedrijf en voor onze klanten. Samen blijven wij ons ontwikkelen en investeren we in elkaar. Daarnaast hebben we samen ongelooflijk veel plezier op de werkvloer.

Naast deze mooie teamgedachte zetten zij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Daarom bieden zij ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een mooi contract met een salaris tussen de €4000,- en € 5000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Dit is afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring. Het salaris wordt aangevuld met goede secundaire voorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, een goede gevulde spaarpot voor je oude dag en 25 vakantiedagen. En hoewel jij jouw groei zelf regisseert, vieren zij de successen samen. DRESZ hanteert beloningen zoals de eindejaarsuitkering, maar ook een bedrag in de funpot en een gift aan een goed doel worden verdeeld tussen jou en je collega’s. DRESZ is open en transparant over wat jij mag verwachten, gaat of kan gaan verdienen, maar tegelijkertijd ook over wat er van jou wordt verwacht. Op voorhand geen verrassingen dus, gewoon meteen glashelder.

Salaris

Tussen de € 4000,- en € 5000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur),
afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring.

Uren

32 – 40 uur

Deze vacature wordt exclusief behandeld door Bakker & Bosch HR Diensten. Bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met Marc Corman, bereikbaar via telefoonnummer 088-555 09 09 of via m.corman@bakkerenbosch.nl

Wie ben jij?

We zoeken een open, vertrouwd, accuraat en passievol persoon die van uitzoeken en aanpakken weet. Onze opdrachtgever DRESZ zet zich dagelijks in om de verdere groei van de organisatie te verwezenlijken. Ze zijn ambitieus en gedreven en zoeken dit ook in jou. Wij zijn op zoek naar een bevlogen financiële kracht die vertrouwt op zijn onderbuik, maar vaart op kennis, cijfers, rapportages en heldere analyses. Problemen zijn er juist om op te lossen en bieden ook kansen. Je bent initiatiefrijk, weet je nieuwe zaken eigen te maken, weet (verbeter)trajecten vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en komt met gerichte en slimme oplossingen. Je bent een fijne sparringpartner, analytisch en communicatief vaardig. Jij weet controle te krijgen en te houden over de financiële afdeling en je weet jouw kennis en passie over te brengen op de directie, maar ook op andere afdelingen en jouw directe collega’s.

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij om hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol. Dit kan ook instroom zijn vanuit de accountancy. Het is belangrijk dat jij de richtlijnen conform (fiscale) wet- & regelgeving kan uitzoeken en toepassen. Tot slot ben jij een échte pro met Excel.

Waar kom je te werken?

DRESZ ontwikkelt en produceert complete Retail Concepten en Assortimenten met consumentenartikelen. ‘We Design with Purpose’: commercieel sterk & onderscheidend, met hart voor product, mens en planeet. Voor DRESZ begint succes met een sterk assortiment. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende categorieën: Multimedia & Gaming accessoires, schoolspullen, (thuis) sport, reisaccessoires, kaarsen en gifts. Als creatieve partner leveren zij assortimenten en producten onder eigen huismerk(en) of onder het Private Label van de klant. Ready to buy of op maat voor de klant ontwikkelt.