Vacature
Product & Concept Design Manager

Weet jij als geen ander om de vraag achter de vraag te achterhalen, de behoefte(s) van de klant en de consument te signaleren en daarop een passend totaalconcept te creëren? Wij zoeken mensen met ideeën. Mensen die verder kijken, kansen zien en doorpakken!
Beginnen jouw handen al te jeuken?

Lees dan snel verder en wie weet zoeken wij jou!

Brainstorm sessie assortiment concept.

Welke uitdaging hebben wij voor je?

Wij zoeken een Product & Concept Design Manager, waarbij creativiteit en duurzaamheid hand in hand gaan. In deze rol weet jij als geen ander om de vraag achter de vraag te achterhalen, de behoefte(s) van de klant en de consument te signaleren en daarop een passend totaalconcept te creëren. Samen met de Category Buyers werk jij, onder leiding van de Category Manager, aan onderscheidende en creatieve totaalconcepten en assortimenten die verkocht worden bij de retail klanten (warenhuizen, supermarkten en discounters). Jullie zoeken samen de grenzen op om nieuwe producten en mogelijkheden te vinden. Je mag dus gerust zeggen dat jij een belangrijke schakel bent in de successen van de assortimenten.

Wat ga je doen?

In de functie als concept designer manager werk jij in een team van vijf personen in de studio en daarin heb jij een creatieve, onderzoekende en sturende rol.

Je werkt op de studio actief samen met nog twee designers, een graphic/packaging designer en een leergierige stagiaire. Hier ben jij de drijvende kracht. Het ontbreekt jou daarom niet aan senioriteit en coachende kwaliteiten.
Je gaat continu op zoek naar de laatste trends en ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze in vernieuwende producten, assortimenten en materialen. Je begrijpt de huidige markt en de klantbehoefte (Retail én consument) en daar speel jij doeltreffend op in.
Je weet je nieuwe assortimenten eigen te maken, nieuwe kennis op te doen en te vertalen naar bruikbare ideeën. Je creëert meerwaarde door commerciële en onderscheidende assortimenten te ontwikkelen. Daarmee draag je positief bij aan het resultaat van onze assortimenten.
Je weet naadloos aan te sluiten op onze positionering in de markt, speelt daar beeldend op in en hebt een visie hoe marketinguitingen daarop aan kunnen passen. Ondertussen omarm jij het duurzaam ondernemen en voert dit door in de producten en het assortiment.

  • Je kunt doelstellingen bepalen en effectiviteit binnen het team bevorderen;
  • Je kunt vooruitstrevend denken in zowel het bedrijf, in het team, als de assortimenten;
  • Je kunt Art Direction neerzetten in lijn met het bedrijfsdoelstellingen en doelgroepen.

Wat bieden wij jou?

Laten wij vooropstellen dat je komt te werken in een gedreven, gespecialiseerde en een hechte organisatie. Ons team telt inmiddels een twintigtal medewerkers. Zij hebben allemaal de USP’s van DRESZ in hun DNA. Ze zijn transparant, professioneel, creatief, flexibel en ze bewegen mee met uitdagingen in de markt. Ze pakken kansen en uitdagingen op en toveren een glimlach op het gezicht van onze klanten. Ze werken met hun hart voor het bedrijf en voor onze klanten. Samen blijven wij ons ontwikkelen en investeren we in elkaar. Daarnaast hebben we samen ongelooflijk veel plezier op de werkvloer.

Naast deze mooie teamgedachte zetten wij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Daarom bieden we ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt een mooi contract met een salaris tussen de € 4000,- en € 5000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring. Het salaris wordt aangevuld met goede secundaire voorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, een goede gevulde spaarpot voor je oude dag en 25 vakantiedagen. En hoewel jij jouw groei zelf regisseert, vieren we de successen samen. Wij hanteren beloningen zoals de eindejaarsuitkering, maar ook een bedrag in de funpot en een gift aan een goed doel worden verdeeld tussen jou en je collega’s. DRESZ is open en transparant over wat jij mag verwachten of gaat verdienen, maar tegelijkertijd ook over wat er van jou wordt verwacht. Op voorhand geen verrassingen dus, gewoon meteen glashelder.

Salaris

Tussen de € 4000,- en € 5000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur),
afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring.

Uren

32 – 40 uur per week

Deze vacature wordt exclusief behandeld door Bakker & Bosch HR Diensten. Bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met Marc Corman, bereikbaar via telefoonnummer 088-555 09 09 of via m.corman@bakkerenbosch.nl

Solliciteer nu

Waaraan dien je te voldoen?

We zoeken een verfrissend, commercieel, vindingrijk, nieuwsgierig en ondernemend persoon die van aanpakken weet.
Je bent vooruitstrevend, je durft anders en groot te denken, je bent passievol en creatief en niks weerhoudt jou om als het nodig is buiten de lijntjes te kleuren. Je beschikt over kwaliteiten om anderen te coachen, te overtuigen en mee te nemen in je ideeën.

Wij zetten ons dagelijks in om de verdere groei van onze organisatie te verwezenlijken. We zijn ambitieus en gedreven en zoeken dit ook in jou. Daarnaast zit duurzaam ondernemen in het DNA van de organisatie en jij snapt precies waarom. Verder houd jij goed het overzicht, je weet de juiste prioriteiten te stellen, hoofdzaken van bijzaken te scheiden en alle ballen in de lucht te houden. Dat is nodig, want ondertussen neem jij die leidende rol in, waarbij je het team kunt aansturen, stimuleren en begeleiden.

Om in deze functie succesvol te zijn beschik jij over hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar ervaring in een senior rol in Product & Concept Design, in een vergelijkbaar bedrijf als DRESZ of een internationale organisatie die consumentenartikelen ontwikkelt. Het Adobe pakket is voor jou bekend gereedschap. Je maakt met gemak creatieve presentaties in Indesign en te gekke productontwerpen in Illustrator of Photoshop. Een pré als je over copyrightskills in Nederlandse en Engelse taal beschikt.

Waar kom je te werken?

DRESZ ontwikkelt en produceert complete Retail Concepten en Assortimenten met consumentenartikelen. ‘We Design with Purpose’: commercieel sterk & onderscheidend, met hart voor product, mens en planeet. Voor ons begint succes met een sterk assortiment. We zijn gespecialiseerd in verschillende categorieën: Multimedia & Gaming accessoires, schoolspullen, (thuis) sport, reisaccessoires, kaarsen en gifts. Als creatieve partner leveren wij assortimenten en producten onder eigen huismerk(en) of onder het Private Label van de klant. Ready to buy of op maat voor de klant ontwikkelt.