Vacature
Business Controller

Ben jij een doorgewinterde analist en kun jij werkelijk alles met cijfers? Weet jij van aanpakken en ben je een goede sparringpartner? Ben jij analytisch, communicatief vaardig en durf jij jouw visie te etaleren binnen een organisatie?

Lees dan snel verder en wie weet zoeken wij jou!

Welke uitdaging hebben wij voor je?

Wij zijn op zoek naar een fris financieel wonder. Het is een geheel nieuwe functie. Je wordt een belangrijke schakel binnen de organisatie en geeft mede sturing aan het bedrijf.

Je bent verantwoordelijk voor het leveren van heldere financiële en strategische analyses en adviezen, ondersteunend aan de business. Je krijgt de kans om direct impact te maken op onze commerciële doelstellingen. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie.
Je bent een goede sparringpartner en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management. Jij hebt de kennis en daar houden zij zich aan vast. Vanuit eigen initiatief, vertrouwen en ervaring weet jij iedereen mee te nemen in jouw (nieuwe) inzichten.

Wat ga je doen?

In de rol van Business Controller neem jij het initiatief en verzorgt de financiële analyses met betrekking tot investeringen, omzet- en margeontwikkeling en realisatie.
Met jouw kennis en kunde maak jij DRESZ efficiënt(er), leuker en beter door nieuwe regelingen, procedures en mogelijke besparingen te spotten en door te voeren. Ondertussen ben jij druk in de weer met het opzetten en (door)ontwikkelen van financiële dashboard(s), BI-rapportages, scenario analyses en relevante business KPI’s.
Hierin voorzie je de business owners en het management van input en advies gericht op het nemen van (strategische) besluiten en het optimaliseren van de structuur van de organisatie. Daarbij hoort ook de inrichting van de administratie van onze systemen.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Opstellen, analyseren en adviseren van/over de financiële week-, maand- en jaarafsluitingen;
 • Verschaffen van inzichten in de winstgevendheid per productgroep, product en klant.
 • Periodieke financiële budgetteringen en rolling forecasts;
 • Eerste aanspreekpunt voor externe partijen (o.a. Bank, Douane, Belastingdienst, externe accountant, Verzekeraar, Pensioen);
 • Functionele aansturing van de Administratie in Nederland en Hong Kong. En overige collega’s die gegevens vastleggen in de systemen die relevant zijn voor de rapportages;
 • Verzorgen van accurate en tijdige managementinformatie (waaronder sales/marge analyses, diepgaandere kostenanalyses), inclusief adviezen;
 • Maken en monitoren van analyses m.b.t. kostenontwikkeling en tijdig bijsturen.
 • (Door)Ontwikkelen van ERP-systeem, financiële dashboard(s), BI-rapportages, scenario analyses en relevante business KPI’s.
 • Juridische documenten kunnen lezen, conclusies trekken en zaken vastleggen (denk aan Algemene voorwaarden van klanten alsmede de interne organisatie)
 • Uitzoeken en implementeren van (nieuwe) wet en regelgeving en keurmerken, zoals FSC, Thuiskopieheffingen, Verpakkingsbelasting. Voor Nederland, maar ook voor Europa.
 • Je volgt de markt(bewegingen) en analyseert deze, waarbij trends en ontwikkelingen in de markt worden vertaald naar cijfers.

Wat bieden wij jou?

Laten wij voorop stellen dat je komt te werken in een gedreven, gespecialiseerde en een hechte organisatie. Ons team telt inmiddels een twintigtal medewerkers.
Zij hebben allemaal de USP’s van DRESZ in hun DNA. Ze zijn transparant, professioneel, creatief, flexibel en ze bewegen mee met uitdagingen in de markt.
Ze pakken kansen en uitdagingen op en toveren een glimlach op het gezicht van onze klanten. Ze werken, net als wij, met hun hart voor het bedrijf en voor onze klanten. Samen blijven wij ons ontwikkelen en investeren we in elkaar. Daarnaast hebben we samen ongelooflijk veel plezier op de werkvloer.

Naast deze mooie teamgedachte zetten we jouw persoonlijke groei en ontwikkeling centraal. Daarom bieden we ruimte om jezelf te ontwikkelen.
Je krijgt een mooi contract met een salaris tussen de € 4500,- en € 5500,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring. Het salaris wordt aangevuld met goede secundaire voorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, een goede gevulde spaarpot voor je oude dag en 25 vakantiedagen.
En hoewel jij jouw groei zelf regisseert, vieren we de successen samen. DRESZ hanteert beloningen zoals de eindejaarsuitkering, maar ook een bedrag in de funpot en een gift aan een goed doel worden verdeeld tussen jou en je collega’s. Wij zijn open en transparant over wat jij mag verwachten of gaat verdienen, maar tegelijkertijd ook over wat er van jou wordt verwacht. Op voorhand geen verrassingen dus, gewoon meteen glashelder.

Salaris

Tussen de € 4500,- en € 5500,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur),
afhankelijk van jouw kennis, opleiding en werkervaring.

Uren

32 – 40 uur

Deze vacature wordt exclusief behandeld door Bakker & Bosch HR Diensten. Bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met Marc Corman, bereikbaar via telefoonnummer 088-555 09 09 of via m.corman@bakkerenbosch.nl

Solliciteer nu

Wie ben jij?

Jij bent dé nieuwe frisse wind die door de organisatie waait. We zoeken een open, vertrouwd, accuraat en passievol persoon die van aanpakken weet. DRESZ zet zich dagelijks in om de verdere groei van het bedrijf te verwezenlijken.
We zijn ambitieus en gedreven en we zoeken dit ook in jou. Wij zijn op zoek naar een bevlogen analist die liever niet vertrouwt op zijn onderbuik. Nee, jij vaart enkel op keiharde data en heldere analyses. Zijn er problemen? Die bestaan voor jou niet. Jij denkt enkel in kansen en oplossingen. Je bent initiatiefrijk en jij weet (verbeter)trajecten vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en komt met gerichte en slimme oplossingen.
Je bent een ware ambassadeur van data en weet jouw kennis en passie over te brengen op de directie, andere afdelingen en jouw directe collega’s. Je bent een fijne sparringpartner, analytisch, communicatief vaardig en durft jouw visie te etaleren binnen de organisatie.

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij om hbo werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
Daarnaast is het belangrijk dat jij richtlijnen conform (fiscale) wet & regelgeving kan toepassen.
Tot slot ben jij een échte pro met Excel.

Waar kom je te werken?

DRESZ ontwikkelt en produceert complete Retail Concepten en Assortimenten met consumentenartikelen. ‘We Design with Purpose’: commercieel sterk & onderscheidend, met hart voor product, mens en planeet. Voor ons begint succes met een sterk assortiment. We zijn gespecialiseerd in verschillende categorieën: Multimedia & Gaming accessoires, schoolspullen, (thuis) sport, reisaccessoires, kaarsen en gifts. Als creatieve partner leveren wij assortimenten en producten onder eigen huismerk(en) of onder het Private Label van de klant. Ready to buy of op maat voor de klant ontwikkelt.