Vacature Medewerker verkoop binnendienst (FMCG)

Vacature Medewerker verkoop binnendienst (FMCG)

01-06-2018
Selectieprocedures lopen via het werving en selectiebureau Bakker & Bosch.
Onderstaand de verkorte functieomschrijving. Voor een uitgebreid overzicht van de vacature én solliciteren op deze functie klik je hier.

Functie omschrijving

Deze fulltime functie is een uitbreiding op het huidige team en is gericht op de Private Label tak. Als medewerker verkoop binnendienst ben je een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Je staat in nauw contact met de klant, weet een vertrouwensband op te bouwen, zorgt ervoor dat de klant op jou kan vertrouwen en dat de klant bovendien wordt ontzorgd. 

Je bent in staat om manuals met leveringsvoorwaarden tot je te nemen en dat intern vast te leggen en aan te sturen, zodat er geleverd wordt naar wens van de klant. Je verzamelt alle specificaties van de gewenste producten en de order en legt deze vast. Je zorgt voor de complete orderstroom, zoals het maken van orderbevestigingen en facturen. Je begeleidt de volledige order naar klant, maar ook intern naar inkoop, de studio, logistiek en het magazijn. Je zet planningen op, regelt monsters op tijd ter goedkeuring, communiceert planningen intern en extern en zorgt dat deze worden behaald. Je ondersteunt verkoop in de breedste zin van het woord; je neemt telefonisch orders aan, maakt offertes voor de key-accountmanagers, levert gewenste rapportages aan en draagt zorg voor de aftersales. 

Het is hoofdzakelijk een binnendienstfunctie, maar je staat open om mee te gaan naar (inter)nationale beurzen. Je weet overzicht en rust te houden in hectische momenten. Je bent de rechterhand van de key-accountmanager en zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. 

Je wilt productkennis opbouwen, kan meedenken in invulling van assortimenten (van klanten). Je hebt zin om mee te bouwen, bent representatief en commercieel, toont initiatief, bent gestructureerd, klantgericht, weet problemen op te lossen, duidelijk in communicatie en hebt een helikopterview en bent een echte spin-in-het-web. Door het werken in een klein team, ben je betrokken bij vele facetten binnen het bedrijf.

Functie eisen

• Je hebt een afgerond MBO+/HBO diploma, bij voorkeur in een commerciële richting 
• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke (internationale) functie 
• Je bent bij voorkeur bekend met de FMCG branche 
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord & geschrift. Een extra vreemde taal is een pré 
• Je hebt een goede beheersing van Word en Excel en weet om te gaan met ERP-systemen en het maken van (management) rapportages. 
• Je bent fulltime beschikbaar 

Persoonlijke eigenschappen 

Als persoon ben je communicatief, innovatief, zelfstandig en proactief. Daarnaast ben je commercieel ingesteld, slagvaardig en oplossingsgericht. Je bent gezellig in de omgang en weet een goede samenwerking te vinden met collega’s. Je kunt lange termijn relaties opbouwen en onderhouden. Dit doe je vanuit een professionele en klantvriendelijke instelling!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.