Vacature Key-Accountmanager FMCG

Vacature Key-Accountmanager FMCG

20-11-2017
Selectieprocedures lopen via het werving en selectiebureau Bakker & Bosch.
Onderstaand de verkorte functieomschrijving. Voor een uitgebreid overzicht van de vacature én solliciteren op deze functie klik je hier.

Functie omschrijving

Als Key-Accountmanager ben je het aanspreekpunt voor retailers en distributeurs in binnen- en buitenland. Je bent verantwoordelijk voor het genereren van new business en het versterken en onderhouden van langdurige relaties. Je pleegt acquisitie en bent verantwoordelijk voor de (internationale) verkoop van het gehele productassortiment. Dit assortiment bestaat voornamelijk uit schoolspullen, smartphone- en tabletaccessoires, home en deco en vele andere impuls-artikelen. 

Voor de key-accounts zorg je voor een optimale klanttevredenheid, voer je prijsonderhandelingen, bespreek je leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden, ben je het eerste aanspreekpunt en verzorg je een definitieve order. Je houdt marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten en signaleert trends die je weet te vertalen naar concrete mogelijkheden en producten om het assortiment mee uit te breiden. Snel inspelen op ontwikkelingen is een must binnen het bedrijf. 

Je houdt hiervoor nauw contact met de diverse partners en klanten in binnen- en buitenland. Daarnaast neem je deel aan (inter)nationale beurzen om het netwerk van de onderneming uit te breiden en relaties te leggen met nieuwe distributeurs. 

Voor de Private Label orders zorg je dat je je kennis op orde hebt, zodat je een goede gesprekspartner kunt zijn. Je wilt weten wat voor producten je verkoopt, hoe ze geproduceerd worden en wat je ermee kunt. 

Je durft groot te denken en hebt een sterk oog voor de gehele markt. Je bent analytisch, bereidt gesprekken met je klanten voor en bent altijd up-to-date met betrekking tot je cijfers.

Functie eisen

• Je hebt aantoonbare succesvolle en relevante (inter)nationale saleservaring met FMGC in de retail van minimaal 5 jaar 
• Je hebt ervaring om als gesprekspartner met beslissingsbevoegden om de tafel te zitten en durft beslissingen te nemen 
• Je hebt een afgerond HBO diploma, bij voorkeur in een commerciële richting 
• Je bent bekend met de FMCG branche, retail- en distributiekanalen 
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord & geschrift en het spreken van een extra derde taal is een pré 
• Je bent bereid om te reizen en indien nodig in het buitenland te verblijven 
• Je bent fulltime beschikbaar 

Persoonlijke eigenschappen: 
Je bent een ondernemer, een sterke netwerker en beschikt over overtuigingskracht en hebt een resultaatgerichte instelling. Je kunt optreden als een sparringpartner voor de klant. Je kunt meedenken en bent oplossingsgericht. Je kunt lange termijn relaties opbouwen en onderhouden. Dit doe je vanuit een professionele en klantvriendelijke instelling. Je bent een stevige gesprekspartner met een sterk commerciële instelling.

Kom jij ons team versterken? 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.