Vacature Inkoop Assistent (FMCG)

Vacature Inkoop Assistent (FMCG)

30-01-2019
Ben jij als persoon accuraat en nauwkeurig? Werk je gestructureerd en consequent en weet je het overzicht te behouden? Streef jij naar perfectie en wil je altijd alles kloppend krijgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Selectieprocedures lopen via het werving en selectiebureau Bakker & Bosch.
Onderstaand de verkorte functieomschrijving. Voor een uitgebreid overzicht van de vacature én hoe te solliciteren op deze functie klik je hier.

Functie omschrijving

Als Inkoop Assistent ben je verantwoordelijk voor alle operationele taken ten behoeve van het inkoopproces en het bieden van ondersteuning aan de inkopers. Je wordt hierbij onder andere verantwoordelijk voor de orderverwerking, ondersteunende inkooptaken, productiebegeleiding en het artikel- en kwaliteitsbeheer. Je zal een cruciale rol spelen binnen het inkoopproces en ervoor zorgen dat alles tijdig en correct verwerkt wordt. Je weet ieder moment van de dag exact wat de status van jouw orders is en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. 

Binnen jouw takenpakket zorg je voor het verwerken van alle binnenkomende inkooporders. Je zorgt ervoor dat alle inkooporders worden geboekt en worden verwerkt in het systeem. De inkopers zal je vervolgens ondersteunen bij het opvragen van offertes en prijsopgaven bij leveranciers. Naast het verwerken van inkooporders ben je ook verantwoordelijk voor het artikelbeheer en het vergaren en verwerken van de certificaten en testrapporten voor onze producten, waardoor dossiers correct worden opgebouwd. Je zorgt ervoor dat alle artikelen correct in het ERP systeem worden verwerkt en dat alle bijbehorende specificaties worden vastgelegd, denk hierbij aan inkoopprijs, kostprijs en productspecificaties. Je bewaakt dat alles tijdig en correct wordt ingevoerd, ontbrekende gegevens worden gesignaleerd en dat deze zo snel mogelijk worden aangevuld. Daarnaast controleer je productiemonsters in overleg met de inkoper. Je stemt samen met de leveranciers en je interne collega’s de planningen af, zorgt ervoor dat deze worden vastgelegd in het systeem en dat die ook worden gevolgd. 

Omdat je komt te werken in een internationale omgeving wordt er van je verwacht dat je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Functie eisen

- Je beschikt over HBO werk- en denkniveau 
- Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een (internationale) handelsonderneming in non-food
- Je hebt ervaring met het inkopen in het Verre Oosten of China 
- Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift 
- Je hebt een goede kennis van Excel en bent gewend om met diverse systemen te werken
- Je hebt affiniteit met onze producten en wil weten hoe die werken. 

Persoonlijke eigenschappen

In deze spilfunctie zoeken we een kandidaat die beschikt over HBO werk- en denkniveau en uitstekende administratieve vaardigheden. Je bent accuraat, nauwkeurig, gestructureerd, consequent en weet het overzicht te behouden. Je streeft naar perfectie en wil altijd alles kloppend krijgen! Daarnaast beschik je over goede analytische vaardigheden, zodat je goed zicht hebt op de aanwezige processen en weet wat de consequentie is van eventuele wijzigingen die worden doorgevoerd. Verder verwachten we dat je kunt presteren onder druk, een teamplayer bent en verantwoordelijkheid neemt voor jouw werk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.